20.-22.11.2019
Corporate Innovation & Intrapreneurship 2019
3 days / 20+ talks, 20+ speakers / 4+ workshops

November 20th – 22nd, Zagreb, Croatia

UnConference? Potpuno drugačija konferencija? (HR)

15. October 2017 by Corporate2Innovation0
Demjan-5061.jpg

Već ste se mogli naviknuti da na našim konferencijama se vrlo često pojavljuje unConference format predavanja ili sudjelovanja. No što je to unConference?

unConference je fromat u kojem se sudionicima pruža prilika da samo zadaju temu i moderiraju razgovor. Odredi se nekoliko mjesta (spotova) unutar konferencijskog prostora gdje se osigura whiteboard, veliki bijeli papir na zidu ili flipcharts. Ugl. je format takav da moderator teme zada neku početnu tezu (ili teze) te neke izazove ili probleme. Zatim pozove oni koji su se okupili na tom mjestu (može to biti 5 prisutnih ili 25, ovisi koliko će ljude zanimati ta tema) da zajedno pronađu neki zaključak, izvuku neke konkretne korake kako savladati izazove. Zato je tu i oprema za pisanje da se najbolje stvari zapišu/nacrtaju. (možemo reći da pomalo sliči na brainstorming osim što se ne nabacuje baš svašta)

Paralelno se postavi više takvih ‘spotova’/tema u otvorenom prostora tako da se sudionici mogu slobodno kretati (možda i s pićem u ruci) i pridružiti onoj koja će ih zanimati u tome trenutku.

Kako sudionici sudjeluju? Dva su načina:

  • Mogu zadati temu. Na vidljivom mjestu istaknuta je ploča gdje postoji npr. 6 praznih slotova (tema, mjesto i vrijeme). Bilo koji sudionik može doći i ‘zauzeti’ slot tako da upiše temu koju želi moderirati. Mi volimo ipak unaprijed zadati barem tri teme u dogovoru sa predavačima ili partnerima kako bi ohrabrili i ostale da se uključe…tj. da svakako postoji interaktivni rasprava u tom formatu. Predavačima to može biti dobra prilika za ‘nastavak’ prezentacije. U prezentaciji postave teze i onda pozovu sve zainteresirane da se kasnije uključe u unConference na tu temu.
  • Mogu se pridružiti raspravi. Ploča s temema je na vidljivom mjestu. Svi koji to žele mogu vidjeti o kojim temama je riječ i u zakazanim terminu mogu se okupiti na spotu gdje se tema održava. Mogu tamo biti cijelo vrijeme ili jednostavno mogu promijeniti mjesto ako će im neka tema ipak biti zanimljivija. Kad moderator iznese teme i pozove prisutne da se uključe oni daju komentare ili samo slušaju druge.

Provjerite gdje se nalaze unConference slotovi na konferenciji i pridružite nam se u kreiranju iste!

Corporate2Innovation

Corporate Innovation and Intrapreneurship conference is all about introducing innovation, design thinking, intrapreneurship but also everything new and shiny to the corporate accounts. And also learning a lot from new ventures and people that think differenty.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *